Valentinsdag

Valentinsdag står for døren. Følg Discover Denmarks råd, og planlæg en romantisk dag, der kan slå benene væk under det fantastiske menneske, som du har valgt at dele livet med!

Det er nu igen ved at være valentinsdag! Den tid på året, hvor mange kvinder skruer helt op for de romantiske forventninger, mens de fleste danske mænd lever i overbevisningen, om at den slags traditioner selvfølgelig ikke er noget, vi beskæftiger os med her i landet.

Til de mænd er jeg nødt til at komme med en dårlig nyhed. Det er noget vi beskæftiger os med her i landet, og hvis ikke du tror mig, kan du spørge din kæreste. For at hjælpe dig har Discover Denmark lavet 4 forslag til, hvordan du eller din kæreste kan planlægge den ultimative, romantiske oplevelsesdag torsdag d. 14. februar 2019.

Den velforberedte Valentin

Telefonen har kimet og kreditkortet er måske tæt på spærregrænsen, men det er lykkedes!  Blomsterne er bestilt, og gaven er købt. Men hvordan skal dagen forløbe? Discover Denmark giver her et bud på en velforberedt Valentinsdag.

Da højtiden i år falder på en torsdag, en dag de fleste danskere er på arbejde, kan man passende sende blomster og chokolade til sin udkårne på hendes arbejdsplads - for så er stemningen allerede lagt, til når I kommer hjem.

I anledning af vinterferien, holder mange danske skøjtebaner åbent på valentinsdag. Dette kan udnyttes til en romantisk dag på skøjter – en aktivitet, der ikke kræver et højt kondital eller råstyrke. Hvis en af jer skulle falde, er det jo kun en ekstra mulighed for at udvise kærlig omsorg, da alle kan være med her. Ekstra heldigt er det, hvis der er en udendørs skøjtebane i nærheden af hvor I bor, for så vil oplevelsen fremstå mere spontan og romantisk.

Danske hoteller tilbyder, i anledning af den romantiske højtid, skræddersyede Valentins-overnatninger. Den velforberedte Valentin har naturligvis sørget for at reservere et af disse fantastiske værelser, hvor både aftensmad og morgenmad er inkluderet i den lave pris. ”Men jeg skal jo på arbejde om fredagen,” tænker du sikkert. Også her er hotellerne kommet dig i forkøbet og stiller med morgenmaden tidligere, så I kan nå at hygge jer, inden arbejdet kalder. Og sådan en dejlig oplevelse giver sikkert ekstra energi.

Den ekstravagante Valentin

Hoteller, dyre restauranter og måske en lille gave? Mænd bruger i gennemsnit 600 kr. på gaver til Valentinsdag. Hvis du er en af dem, der gerne vil trække gennemsnittet lidt op, og går all-in på Valentinsdag, kommer her vores forslag til, hvordan sådan en date kan forløbe.

Smykker når man langt med, og hvis bølgerne skal gå ekstra højt på Valentinsdag, kan man overbringe blomster og chokolade med en lille gave fra den lokale guldsmed.

I hestevogn eller limousine, hvor dyr champagne nydes af slanke tulip-glas, transporteres I til den restauranthvor bordet er bestilt, og der venter jer en 4-retters middag. Mange steder har man lavet fantastiske Valentins-inspirerede tilbud, så det eneste man behøver at bekymre sig om, er hvilken vin der passer bedst til menuen.

Udendørs skøjtebaner er super romantiske, men da det allerede er lidt hen på aftenen, er kiosken lukket og skøjteudlejningen for længst overstået. Det er kun godt, for det betyder, at de fleste mennesker er taget hjem, og I vil have hele banen for jer selv. I stedet har du alliereret dig med en ven, der har taget skøjter med, og i månelysets skær nyder i hinandens selskab indtil aftenens næste fase indledes.

For de fleste er teatret en oplevelse man gemmer til specielle lejligheder, og trækker man det tunge Valentins skyts frem, er det en oplevelse af de helt store at se en forestilling på de skrå brædder. Det er en fantastisk oplevelse at dele, og én man ikke glemmer med det samme!

For at fuldende daten, kan man bestille overnatning(er) på et af de danske wellnesshoteller. Sådan en Valentinsdag vil helt sikkert varme et romantisk hjerte.

Den studerendes Valentin

Livet på SU kan godt være stramt, men det behøver ikke afholde dig fra at planlægge en romantisk aften. Hoteller, dyre restauranter og ekstravagante gaver er ikke en del af denne liste, men hvis pigen er den eneste ene, behøver den slags ikke at betyde noget. Her vil du finde alt, hvad der skal til for at slå benene væk under hende, mens du stadig holder dig indenfor det stramme budget.

Daten starter med blomster – og gutter, roser er en nødvendighed, og ikke kun i Danmark. På verdensplan bliver der nemlig solgt over 50 mio. roser på Valentinsdag, men de behøver ikke slå bunden ud af budgettet. Langstilkede roser er ikke dyre, og man kan finde fine buketter til rimelige priser i dagligvarebutikker. Hvem har brug for hestevogne, helikopterture og limousiner? Naturen er et fremragende sted at date med sin udkårne, og mangler du en idé til, hvor I skal tage hen, har Discover Denmark   din rygOm I skal i den lokale park, eller finde et fantastisk udsigtspunkt i naturen, så sørger du for at have en historie om området i baghånden. Viden og passion for naturen og det område i bor i, giver dybde og virker meget tiltrækkende.

Middagen kan man lave selv. Her bestemmer man selv prisen og man får samtidig mulighed for at gøre oplevelsen meget mere personlig. Alternativt, hvis man vil spise ude, er der også en måde at gøre det billigt. Caféer kan være meget prisvenlige og ofte have frokost-tilbud, som de fleste kan være med til.

Biografen er et godt alternativ til de væsentligt dyrere teaterforestillinger, og selvom det kan virke kliché, så er det ofte sådanne klassikere føles. Blomster, caféer, biografer; alt sammen giver følelsen af genkendelse og skaber rammerne, for at du kan gøre oplevelsen personlig. Hovedreglen omkring biografer er dog, at det ikke passer til en første-date, og at det er en oplevelse, der er nødt til at blive suppleret med noget mere.

Til sidst sluttes daten af med drinks derhjemme. Verdi kan fungere som et glimrende alternativ til champagne og serveres den kold, i stearinlysenes skær, gør det ikke så meget at den bliver serveret fra kaffekrus.

 

Den glemsomme Valentin / ”Shit, er det i morgen?!” -Valentinen

Siden 1537, hvor den engelske Kong Henry VII gjorde Valentinsdag til en national højtid, har dagen ligget på d. 14. februar. Når den glemmes, handler det derfor mere om prioritering end om at dagen flytter sig. Men bør Valentinsdag måske prioriteres højere?

Ifølge en undersøgelse foretaget af datingsiden Be2, svarer 53% af alle de deltagende kvinder, at de kunne finde på at dumpe deres kæreste, hvis ikke de giver hende en gave på Valentinsdag… Hvis ikke det kan få de fleste mænd op af stolen og ned til den nærmeste blomsterhandler, ved jeg ikke hvad kan!

Der skal ikke så meget til. Blomster, lidt chokolade og et kort med kærlige ord, så er man kommet et langt stykke af vejen. I virkeligheden handler Valentinsdag anno 2019 jo egentlig bare om at få prioriteret hinanden midt i hverdagens travlhed. På samme måde som Julen minder os om at prioritere vores familie, og Påsken minder os om at tilføre lidt æg i vores kostpyramide, burde Valentinsdag være en påmindelse om, ikke at tage kærligheden mellem to mennesker for givet.

God Valentinsdag!

Læs også