Turen går til Blåvand

Vi har sørget for inputs til dit besøg i det vestligste Danmark. Læs med og bliv klogere på hvad du kan opleve når turen går til Blåvand. Her bruser bølgerne året rundt og du vil få en unik oplevelse uanset årstid.

Blåvand er et sted, der gør plads til det sociale samvær, hvilket er et selvsagt element, når den skal stå på rigtig dansk hygge – og hvem kan ikke lide at hygge sig?

Gratis naturoplevelser

Blåvand er omgivet af beundringsværdige udsigter, og det er nærmest en selvfølge, at man spadserer en tur på stranden, og dette skal man ikke kimse ad! Vesterhavsstrande har ry for at være nogle af Nordeuropas bedste, og her kan tiden let komme til at flyve afsted, hvad enten man går blandt levn fra Anden Verdenskrig – bunkere der nu symboliserer fred, efter at være blevet forvandlet til muldyr – eller om man har været forbi den lokale drageshop, og har travlt med ikke at lade dragen stikke af til vejrs i det næsten garanterede blæsevejr. Ligegyldigt hvordan jeres dag på stranden arter sig, vil der være masser af mulige aktiviteter.

Tag også gerne familiens pelsede medlem med til Blåvand. Her kan menneskets bedste ven rigtig få lov at boltre sig både på stranden og i hundeskoven.

Fordelene ved lavsæsonen

Er man i Blåvand uden for højsæsonen, og ikke en vinterbadende viking, er der mulighed for store som små vandhunde at blive skyllet godt igennem i Hvidbjerg Strand Badeland eller Ho Ferie- og Aktivitetscenter.

Anbefalelsesværdigt er også udsigten fra Blåvandshuk Fyr, som kan være noget omskiftelig alt afhængig af årstiden. Lige så omskifteligt kan det danske vejr være. Så når vejret bliver særlig trist og gråt, som det jo så ofte kan blive, åbner der sig en alletiders anledning for at søge ly rundt omkring på områdets yderst fængende museer. Som særlig god underholdning kan bl.a. Tirpitz Museet nævnes.

Hvad der også skydes i gang uden for den sædvanlige strandsæson er ravjagten. Her kan I på en af de arrangerede ture, eller på egen hånd, måske være heldige at opstøve lidt af nordens guld. Hvis ikke, kan I med fordel besøge byens ravbutik, som helt sikkert vil have et hav af rav i alle afskygninger.

Generelt byder Blåvand by på masser af shoppemuligheder, lige fra tøj, sko og smykker til brugskunst, legetøj og delikatesser. Foruden de hyggelige fortovscaféer med mere, bør I slå et smut forbi både bolcheriet og lysstøberiet for enten at deltage eller overvære de spændende skabelsesprocesser.  

Aktive fornøjelser

Er du til de lidt mere energirige måder af koble af på, så kan vi varmt anbefale diverse cykelruter i Blåvand-området. Her udbydes forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med.

Måske du kunne tænke dig at opleve de naturskønne omgivelser fra hesteryg? I så fald er dette også en mulighed. Her er der ligeledes noget til alle niveauer, hvad enten du er en garvet rytter eller til hest for første gang. Er vi i den rigtige boldgade med dyr, er Blåvand Zoo også et fortrinligt sted at besøge. Her er bl.a. enestående muligheder for at møde dyr, som man ikke kan opleve nogen andre steder i Danmark. Er børnene endnu ikke mættet på oplevelser, kan I altid svinge forbi en af Zooens legepladser for at brænde det sidste krudt af.

Blåvand har også suveræne golfoplevelser, skulle konkurrencemennesket i dig ligge på lur. Så vil du ud og svinge køllen, har du både muligheden på minigolf- og almindelige golfbaner.

Endelig kan du opleve Vadehavet på helt tæt hold, da Skallingen og Ho Bugt ligger i første parket til verdensarven. Fra Blåvand kan du komme på guidede ture til den enestående oplevelse.

Den vestligste del af Danmark byder på meget mere end et knejsende fyrtårn. Her er fyldt med betagende kultur, fascinerende natur og velassorterede shopping- og madoplevelser samt rig på aktive muligheder.

Området er en sand perle - Kom selv og se!

Læs også