Foto: Hjart

Tørning Mølle: Oplev historie og smuk natur

Tørning Mølle er en smuk vandmølle vest for Haderslev, der har været i drift i mere end 500 år. Her kan gæster opleve, hvordan livet som bonde så ud i Sønderjylland helt tilbage til middelalderen.

Tørning Mølle tilbyder også en lang række aktiviteter, guidede ture, udstillinger og forskellige arrangementer i løbet af året. Der er også mulighed for at tage en picnic ved en af de mange bænke med udsigt til det smukke landskab.

 

Historien om Tørning Mølle

Historien om Tørning Mølle kan spores tilbage til 1400-tallet, hvor Kong Hans erhvervede Tørning Mølle. Møllen blev drevet af vandkraft fra den tilstødende å, og dens store vinger kunne rotere og drive møllestenene til at male kornet.

Gennem årene har Tørning Mølle gennemgået flere renoveringer og moderniseringer, men dens oprindelige design er stadig i brug den dag i dag. Møllen er et smukt eksempel på tidlig industriarkitektur og er blevet bevaret som et vigtigt kulturhistorisk monument.

 

 

Et levende museum

I dag er Tørning Mølle åben for besøgende, der ønsker at se, hvordan kornet bliver malet til mel. Møllen er også vært for en række kulturelle og sociale arrangementer i løbet af året, herunder koncerter, udstillinger og markeder.

Et besøg på Tørning Mølle giver et unikt indblik i det, der engang var byens vigtigste brik. 

Læs også