Billede fra Legoland Danmark

7 af de mest populære oplevelser i sommerferien

Danmark gemmer på nogle af nordens bedste oplevelser og attraktioner. Samtidigt kan vi prale af køreafstand til det meste, så der er altså også plads til de helt impulsive ture. Mangler du inspiration til sommerferien? Så er du havnet det helt rigtige sted.

Vi har samlet de bedste attraktioner til din ferie i Danmark, til når sommervejret viser sig fra sin bedste side.

 

Photographer: Djurs Sommerland

 

Djurs Sommerland

Tag familien med på Danmarks officielle næsetip til én af Skandinaviens største forlystelsesparker. Glæd dig til at opleve landets bedste rutsjebaner, et gigantisk vandland og 10 spændende temalande med alt fra dinosaurer til cowboyer.

Djurs Sommerland har forlystelser for hele familien, men især de fartglade kan se frem til sommerfugle i maven når turen går mod Piraten, DrageKongen og Juvelen, der alle når en topfart på 85 km/t. Køl af i det kæmpestore vandland og tag en dukkert i meterhøje bølger i Honolulu Bay. Snup en tur ned langs Wild River eller mærk suset og gå fra lys til mørke på få sekunder i Black Hole vandrutsjebanen.

I Djurs Sommerland er der garanti for sjov hele dagen – når entréen er betalt, er der fri adgang til alle parkens forlystelser. Der holdes sommeråbent fra 1. maj frem til 18. september.

 

Photographer: Heather Cowper

 

Tivoli

Med mere end 170 år på bagen er Tivoli blevet nationalt varemærke for Danmark. Den smukke have i hjertet af København er spækket med oplevelser i forlystelser, butikker, restauranter, butikker og arkader for både store og små.

I Tivoli kan du også komme til Fredagsrock på Plænen. Hver fredag inviteres der til open-air-koncerter med nogle af de største kunsterne og bands i verden. Det hele kan opleves gratis, så længe indgangsbilletten er betalt.

Er man mere til teater og dans efter en dag i de kørende forlystelser, behøver man ikke lede særligt længe. Tivolis mange flotte sale afholder jævnligt nye forestillinger med alt fra jazzkoncerter, musicals, klassisk og ballet, lysshows og meget mere. Den historiske sal, 'Glassalen' blev opført i 1946, og siden har den historiske bygning været vært for alt fra internationale symfoniorkestre til den årlige Tivolirevy.

Tivoli ligger få minutter fra Københavns Hovedbanegård og holder sommeråbent fra d. 8. april frem til 25. september.

 

Photographer: ©Jesper Grønnemark

Photographer: © Jesper Grønnemark

 

Givskud Zoo

Brølet fra dyrenes konge kan høres helt omme på bagsædet, når turen går til løveparken i Givskud Zoo. Her er det eneste, der adskiller passagerer og savannen en helt almindelig bildør. De nysgerrige løver er ikke bange for at komme helt hen for at sige goddag til gæsterne, når de ikke slapper af i skyggen. Bilsafari byder også på møder med giraffer, zebraer og antiloper.

Givskud Zoo kan også opleves til fods i havens andre anlæg. Der er lagt op til møder med blandt andre de mægtige gorillaer, de sjældne brillebjørne, vraltende pingviner og afrikanske elefanter.

Gæster kan også hilse på fortidens kæmper i Danmarks største dinosaurudstilling med mere end 50 forskellige dinosaurer i fuld størrelse.

Givskud Zoo holder åbent fra lørdag den 2. april til søndag den 30. oktober.

 

Photographer: Fårup Sommerland

 

Fårup Sommerland

Det er lagt op til en lidt anderledes skovtur med en dag i Fårup Sommerland. Her er der sjov for hele familien med store, små, vilde, hyggelige og våde rutsjebaner. Med mere end 60 forlystelser og Danmarks største vandland er Fårup Sommerland sommerens absolutte højdepunkt!

I mere end 45 år har Fårup Sommerland været en af Nordjyllands mest populære attraktioner, og den hyggelige skov besøges årligt af 600.000 børn og voksne. Her kan de blandt andet se frem til at prøve den helt nye Fønix, der med sin højde på 40 meter er blevet kåret som Danmarks største rutsjebane.

Er én dag ikke nok i Danmarks sjoveste skov, kan gæster også vælge at overnatte i det skønne Hotel Fårup med udsigt til parkens mange forlystelser.

Fårup Sommerland har åbent fra den 9. april til den 23. okt.

 

Photographer: © Jesper Grønnemark

 

LEGOLAND® Billund Resort

I LEGOLAND® Billund Resort træder du ind i en verden af farverige byggeklodser, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvor eventyret fører hen.

Oplev det charmerende Miniland med fantastiske genskabninger af verdensberømte monumenter og bygninger, eller mærk suset i maven i den hæsblæsende X-treme Racers rutsjebane. Tag med på Vikings River Splash og kom med på vikingetogt, rid gennem Kongeborgen på drageryg i Dragen, flyv over trætoppene i den vilde Flying Eagle eller sæt farten ned og lad kreativiteten blomstre på Brick Street med et besøg i LEGOLAND® Gallery.

LEGOLAND® Billund Resort holder åbent fra den 2. april frem til den 23. december.

 

Photographer: © Mads Gregersen

 

Randers Regnskov

De tre kupler i Randers Regnskov er hjem for nogle af verdens mest eksotiske dyr. Her kan du komme ansigt til ansigt med ca. 200 forskellige dyrearter, som alle går frit blandt besøgende. Tag på jungleeventyr og oplev krokodiller, dovendyr, aber, jaguarer og krybdyr fra alle fire verdenshjørner.

Selv når sommervejret svigter, kan man være sikker på tropeklima hele året i Randers Regnskov. Der er nemlig langt til regnvejrsdage i den randrusianske jungle!

Randers Regnskov har åbent hele året.

 

Photographer: © Moesgaard Museum (2013) - Henning Larsen Architects. Fotograf: Kim Wyon

 

Moesgaard Museum

Rejs tilbage til fortidens vilde vikinger og mægtige riddere i Moesgaard Museums prisbelønnede udstillinger. Det aarhusianske museum præsenterer dansk og international historie med fængende fortællinger og umættelig nysgerrighed, der kan få både store og små til at tabe underkæben.

Træd ind i oldtidens mange storhedstider og uundgåelige fald og se historiebøgerne blive levende med virkelighedstro udstillinger og exceptionelt bevarede arkæologfund. Moesgaard Museum er altid et besøg værd – de årlige særudstillinger ændrer sig hele tiden og følger alt fra vikingetidens konger til Romerrigets gladiatorer.

Moesgaard Museum holder åbent fra den 8. august frem til den 31. august.

Læs også