Foto: Mogens Engelund

Ragnarock: Besøg musikeksperimentariet i Roskilde

Besøg Ragnarock i Roskilde og dyk ned i pop- og rockmusikkens elektriske historie i et musikmuseum af interaktive udstillinger, der lader dig se, høre og mærke musikkens største øjeblikke.

 

  

Pop, rock og ungdomskultur

Ragnarock blev grundlagt i 2016 og har siden da været en fast destination for musikinteresserede besøgende. Her kan du opleve en imponerende samling af pop- og rockmemorabilia, lydlaboratorium, interaktive udstillinger, arrangementer og meget mere.

Museet tager udgangspunkt i fødslen af ungdomskulturen, der gennem rå rytmer og melodi sender chokbølger gennem 60’erne og for alvor sætter sit stempel på samfundet. Oplev rockens frigørende og rebelske natur, som hurtigt blev taget til sig af unge i hele verden. Håret var langt og ukæmmet, musikken var hårdtslående og vild, og det tog ikke lang tid før The Beatles, The Rolling Stones og AC/DC blev fanebærerere for tresseroprøret.

På den anden side af 70’erne var poppen ikke et opgør med forbud og samfundsnormer - tværtimod. I 70’erne og 80’erne ændrede musikken sig fra at være et politisk redskab, til i stedet at blive nydt for fængende melodier og simple tekster med enkle budskaber.

I Ragnarock kan du opleve både 60’ernes hårdtslående rytmer helt frem til 80’ernes polerede kæmpehits, og se hvordan begge genre var med til at forme ungdomskulturen, som vi kender den i dag.

 

Meget mere end et museum

Mellem udstillingerne kan du nyde både varme og kolde lækkerier i caféen, hvor der serveres brunch, frokost og aftensmad. I souvenirbutikken kan du få en del af musikhistorien med hjem i from af t-shirts, plakater, hoodies, bøger og meget mere.

Læs også