Put & Take i Danmark

Der findes mange forskellige fiskerimuligheder i det danske land. Put & Take er en af dem.

Netop denne form for fiskeri er steget i popularitet de seneste år. Her kan alle kan være med - såvel nybegynderen som den erfarne fisker. Det er også en hyggelig og spændende aktivitet, der er særdeles vellidt blandt børnefamilier, da de helt små også har gode muligheder for at gøre sig en god fangst.

Hvad er Put & Take?
Put & Take er som navnet antyder, en fiskeriform hvor der dagligt sættes friske fisk ud i vandet. Man har derfor gode chancer for at fange fisk, og der er vigtigst af alt garanti for, at der er fisk i vandet. I søerne udsættes der oftest regnbue- og bækørreder, som er fine spisefisk. Da der sættes fisk ud i vandet meget ofte, er der stor chance for, at de er i ”bidehumør”.

Hvor og hvornår?
Der findes mange Put & Take-søer i Danmark, især i Vestjylland er der en del. De er som regel ikke mere end 20 kilometers kørsel væk fra dig. Du kan få hjælp til at finde din idéelle Put and Take-sø i nærheden dig på Discover Denmarks hjemmeside. Søerne har som regel åben året rundt, og er tilgængelige hele dagen.

Krav og udstyr
Hvis du er mellem 18 og 65 år, skal du i Danmark have et fisketegn, som åbner muligheden for at fiske i offentlige vande. Fritaget for netop denne regel, er de private Put & Take-søer. Du har derfor ikke brug for et fisketegn for at fiske i disse søer. Fiskekort indløses som regel til den specifikke sø ved selvbetjening på stedet.

Hvis du ikke selv har udstyr til en fisketur, er der rig mulighed for at leje eller købe dette i nærliggende fiskebutikker. Du kan få hjælp til at finde fiskegrej i en forretning nær dig på: https://discoverdenmark.dk.

Oftest er der bænke og borde i det omkringliggende område ved den Put & Take-sø, du vælger. Derfor er det en god idé at medbringe en madpakke. Så kan familien nemlig lave en god dagstur ud af det, og er garanteret en skøn og spændende dag med fangst af forhåbentlig en masse fisk.

Læs også