Foto: Peter Leth

Naturama: Besøg Danmarks største naturmuseum

Hos Naturama kan både store og små fordybe sig i dyrerigets spændende verden. Her bliver natur og dyr vækket til live gennem fantastiske udstillinger, der tager dig dybt ind i den forunderlige og altid fascinerende fortælling om livet på jorden.

 

Naturmuseum i Svendborg

Naturama er et spændende museum, som ligger i hjertet af den lille by Svendborg på Fyn. Gennem virkelighedstro udstillinger kan gæster se frem til et møde med alt fra savanne til tropisk regnskov.

Museet er bygget som en stor kuppel og har en imponerende samling af dyr fra hele verden. Museets udstillinger er tematiske og omfatter alt fra det kolde nord til de varme tropiske regnskove. Her kan man opleve alt fra de tidligste livsformer på jorden til nutidens dyre- og planteliv gennem en imponerende samling af udstillinger og interaktive installationer.

En af de mest imponerende udstillinger på Naturama er den såkaldte "Afrika" udstilling. Udstillingen består af en naturtro savanne med præparerede dyr og planter, der giver en følelse af at være i Afrika. Man kan gå rundt i udstillingen og opleve savannens forskellige dyrearter og lære om deres liv i naturen. Der er også et imponerende elefant-skelet på udstillingen, som er en af de største seværdigheder på museet.

 

 

I museets udstilling om havets dyr venter en imponerende samling af hvalknogler og fossiler , der fortæller om hvalernes liv i havet. Der er også en interaktiv installation, hvor man kan opleve, hvordan hvaler kommunikerer med hinanden gennem lyde.

En anden populær udstilling på museet er "Den Danske Natur". Her kan besøgende lære om de forskellige dyrearter og økosystemer, der findes i Danmark. Der er også en spændende installation, hvor man kan opleve en dansk skov i forskellige årstider og lære om, hvordan planter og dyr tilpasser sig de skiftende årstider.

Museet tilbyder også en række aktiviteter og workshops for børn og voksne. Børnene kan f.eks. deltage i en skattejagt, hvor de skal finde skjulte dyr rundt omkring på museet, eller lave deres eget fossileksemplar.

Naturama Svendborg er også kendt for sin forskning og videnskabelige arbejde. Museet har en imponerende samling af fossiler og knogler, og forskere fra hele verden besøger museet for at studere samlingen og udforske evolutionære processer og miljøændringer gennem historien.

Læs også