Photographer: ©Daniel Brandt Andersen

Museum Kunsten: Tag på kunstrejse i Aalborg

Tag med på en rejse gennem kunstens verden, hvor hvert værk fortæller sin egen historie gennem farver og former, der udfordrer og inspirerer museets mange gæster. Museum Kunsten i Aalborg huser en af Danmarks mest bemærkelsesværdige kunstsamlinger og inviterer det besøgende på en utrolig rejse, hvor kunstens kraftfulde sprog taler direkte til sanser og sjæl.

 

Museets fødsel

Museum Kunsten blev grundlagt i 1968, men det har sin rod i den tidligere samling af Aalborgs Kunstpavillon, der blev oprettet i 1877. Med årene har det udviklet sig og tilpasset sig skiftende tider og publikum, men det har altid bevaret sit primære mål: at fremme forståelsen og nydelsen af kunst.

Museet er designet af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto og hans hustru Elissa Aalto. Museet selv kan sagtens beskrives som et kunstværk af beton, glas og marmor, som smukt indfanger det naturlige lys. De grønne områder omkring museet, ligeledes designet af Aalto, skaber en fredelig atmosfære og understreger den tætte forbindelse mellem kunsten og naturen.

 

Dette kan du opleve på Kunsten

Museum Kunsten rummer over 4000 værker, der spænder over 7 århundreder. Fra klassisk maleri og skulptur til moderne og samtidskunst, afspejler museets samling mangfoldigheden og dynamikken i kunstverdenen. Blandt museets mest kendte værker er skulpturer og malerier af kendte danske kunstnere som Vilhelm Lundstrøm, Asger Jorn og Per Kirkeby.

Aktuelt huser museet flere spændende udstillinger. Besøgende kan forvente at opleve alt fra internationale samtidskunstnere til særlige temaudstillinger, der belyser forskellige aspekter af kunsthistorien. Museet sørger også for regelmæssigt at præsentere nye erhvervelser, hvilket sikrer, at der altid er noget nyt at opdage.

Læs også