Photographer: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Munkeruphus: Besøg kunsterhjemmet i Nordsjælland

Gemt væk i det maleriske Nordsjælland finder du Munkeruphus. Denne tidligere private bolig, der engang var hjemsted for den berømte danske designer og arkitekt, Gunnar Aagaard Andersen, er i dag en hyldest til kunst, den danske kultur og arkitektur.

 

Gunnar Aagaard Andersens hjem og værksted

Munkeruphus bygges i 1916 og står som et af de første eksempler på amerikansk inspireret arkitektur i Danmark. 42 år senere i 1958 køber den danske billedhugger, maler, designer og arkitekt Gunnar Aagaard Andersen huset, som han forvandler til både værksted og udstillingsrum.

Her skaber han en række af sine mest kendte værker. Huset fungerer som en kreativ base for ham og indeholder hans studie, hvor han arbejder på en række design- og kunstprojekter.

 

Andersen arbejder inden for en bred vifte af kunstneriske discipliner, herunder maleri, skulptur, grafik, og især industriel design, hvor han er mest kendt for sine bidrag. I Munkeruphus udforsker han disse forskellige kunstneriske udtryksformer, og kunstnerhjemmet bliver i høj grad et sted, der afspejler hans alsidige kunstneriske praksis.

Efter hans død i 1982 bliver huset omdannet til et kulturcenter, og i dag er Andersens tidligere studie en del af Munkeruphus og åbent for offentligheden, så besøgende kan få et indblik i hans arbejde og bidrag til dansk kunst og design.

 

Besøg Munkeruphus

Som kunst- og kulturcenter huser Munkeruphus en lang række udstillinger, der dækker både moderne og klassisk kunst. Det præsenterer værker af både danske og internationale kunstnere, og fungerer som et betydeligt centrum for kreativ dialog og kulturel udveksling.

Med sin smukke beliggenhed ved Øresund og omgivet af en frodig have er Munkeruphus også et fantastisk sted for dem, der ønsker at kombinere kultur med naturskønne omgivelser. Fra haven og stranden kan besøgende nyde den betagende udsigt over Øresund, hvilket skaber en unik oplevelse af sammensmeltning mellem kultur, kunst og natur.

Læs også