© Moesgaard Museum (2013) - Henning Larsen Architects. Photographer: Kim Wyon

Moesgaard Museum: Besøg et museum i verdensklasse

Tag med på en rejse tilbage til menneskets oprindelse og oplev historiens største fortællinger udfolde sig i spektakulære udstillinger for både store og små. Moesgaard Museum inviterer til nysgerrighed og opdagelse i et univers af lyd, lys og interaktive oplevelser, der sætter ild til fantasien.

Besøg det anmelderroste museum og stå side om side med vikinger, urfolk og Grauballemanden.

 

En magisk tidsrejse i menneskets historie

I udkanten af Aarhus ligger Moesgaard Museum som et af Skandinaviens mest populære og prisbelønnede museer. Her kan du blandt andet komme tæt på nomaderne i oldtidens Danmark, tage med på togt hos vikingerne og opleve kirkens storhedstid i den mørke middelalder.

Det hele vækkes live i virkelighedstro udstillinger, som livligt skildrer tragedier, civilisationer og fortidslevn. Med fortællinger fra hovedpersonerne selv i øret og mesterlig iscenesættelse udspiller fortiden sig for øjnene af dig, og drager dig helt ind i historien.

 

Pressefoto - Moesgaard Museum

 

Nye tankevækkende særudstillinger

Hvert år kaster Moesgaard lys på nye epoker i deres spændende særudstillinger, som vanligt scorer topkarakter hos anmelderne.

Tidligere har det blandt andet været muligt at opleve colosseumets barbariske gladiatorer, Djengis Khans blodige kejserdømme og Pompejis voldsomme undergang.

 

 

Mød Grauballemanden i sin mytiske oase

Kroppen viser tegn på hårdt arbejde og kampe, mens hår og hud er så velbevaret, at man oprindeligt troede, han var død for nylig. Halsen er skåret over fra øre til øre og indikerer, at han højst sansynligt blev ofret til guderne før en høst eller et stort slag.

Det er ikke meget vi ved om Grauballemanden, der så sin ende for over 2000 år siden, men som verdens bedst bevarede moselig giver han et unikt indblik i jernalderens mosemennesker.

Grauballemanden venter i en mytisk oase af mosefund, dystre fortællinger om ofringer og gudernes hårde straffe.

 

Pressefoto - Moesgaard Museum

 

Mød dine forfædre på Evolutionstrappen

Moesgaards udstillinger har fokus på mennesket. Hvad end man besøger særudstillingerne, den etnografiske udstilling eller oldtidsudstillingerne, er målet at lade gæster stå ansigt til ansigt med forfædrenes liv og historier.

På Evolutionstrappen på vej ned til oldtidsudstillingerne møder du syv menneskearter bragt til live - om ikke i kød og blod så som voksfigurer. De livstro øjne, der studerer deres efterkommere på trappen, sætter ansigt på en fjern slægtning, der ellers kun er beskrevet i tekst og billeder.

Planlæg din tur her.

Læs også