Photographer: © Memphis Mansion

Memphis Mansion: Besøg museet for kongen af rock n’ roll

Med mere end en milliard solgte albums er Elvis Presley den mest sælgende soloartist nogensinde. Memphis Mansion i Randers hylder kongen af rock n’ roll som det eneste dedikerede Elvis museum udenfor Amerika. Udstillingen gemmer blandt andet på en af verdens største private samlinger af memorabilia fra den amerikanske rockstjerne.

Besøg Memphis Mansion og følg et af musikhistoriens største navne fra sin beskedne start som fattig landsbydreng i Tupelo til livet som verdensstjerne i diamantdækkede jumpsuits.

 

En tro kopi af Graceland i Memphis

Udvendigt er museet Memphis Mansion en tro kopi af Elvis Presleys berømte hjem Graceland i Memphis, Tennessee. Huset er genskabt ned til mindste detalje, og arkitekterne måtte først besøge det rigtige Graceland, inden konstruktionen kunne begynde for at sikre sig, at alt var korrekt. Memphis Mansion i Randers indeholder én af verdens største private Elvis-samlinger, en amerikansk diner og en gavebutik.

Samlingen inkluderer blandt andet en af Elvis Presleys berømte scenekostumer, tøj, sko, en Lincoln Continental brugt af familien fra 1964 til 1974 og meget mere. Ingen andre steder i Europa kan man komme ansigt til ansigt med så mange Elvis-samleobjekter.

 

Kongen af rock n’ roll

Den 3. december 1968 træder Elvis Presley op på den lille firkantede scene i NBC Studios iført et sort lædersæt og en Hagstrom Viking II guitar ved sin side. Elvis er tilbage. Med sit originale band ved siden leverer kongen af rock n’ roll en af de største optrædener på TV - 'The 68’ Comeback Special'.

Forinden sit legendariske comeback var Elvis Presleys status som rockikon stadig ikke slået fast, og han havde i stedet brugt de sidste mange år som skuespiller i diverse B-film med varierende succes. Den forførende badboy med de rystende hofter virkede som et kikset fortidslevn erstattet af de nye drenge i klassen: The Beatles.

Læderbukserne, det sværtesorte uglede hår og det rå guitarspil havde en klar besked til verden: Elvis var kongen af rock, og han ville have sin krone tilbage. Den fik han, og frem til sin død i 1977 etablerede han sig som et af musikhistoriens absolut største navne. I alt nåede han at optræde mere end 1100 gange, og særligt hans koncert den 14. januar 1973 ”Aloha from Hawaii” vil huskes som den første internationale livetransmission af en koncert. Koncerten blev sendt direkte i 40 lande og nåede et seertal, der efter sigende målte en milliard.

Læs også