Besøg Dronningens sommerresidens i Aarhus

Med udsigt over Mindeparken og den billedskønne bugt i Aarhus, funkler Marselisborg Slot smukt omgivet af vild natur, bløde bakker, søer og slotsparken. Slottet har siden 1967 været dronning Margrethes sommerbolig, og når kongefamilien ikke har residens, er slotshaven åben for offentligheden.

Besøg det royale sommerslot og oplev en af Danmarks yngste og smukkeste slotte.

 

 

Dronningens sommerresidens i Aarhus

Marselisborg Slot er opført af bygningsinspektør Hack Kampmann i 1902 og blev hyldet som folkets bryllupsgave til kong Christian 10. og dronning Alexandrine. Faktisk er slottet Danmarks yngste royale slot, og opførelsen gjorde, at Aarhus kunne kalde sig kongelig residensby for første gang i omkring 350 år.

Slottets klassicistiske byggestil er helt sin egen, og trods den mindre størrelse, giver den unikke placering på parkens højeste punkt en helt unik udstråling. Facaderne er dekoreret med motiver inspireret af nordisk natur og dyreliv. Slotsbygningen er privat ejendom og kan ikke besøges af publikum.

 

Den royale slotspark

Selvom selve Marselisborg Slot ikke er åbent for offentligheden, kan gæster besøge den omkringliggende slotspark og dronningens rosenhave, når den kongelige familie ikke bor på slottet.

Slotshaven blev oprindeligt anlagt med opførelsen af slottet i starten af 1900-tallet. Haven er udført i engelsk stil med plæner, høje træer, små søer og er med tiden blevet udsmykket med skulpturer fra både danske og internationale kunstnere.

Rosenhaven blev selv tegnet af dronningen i den øverste del af parken og huser 350 forskellige sjældne blomster, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra oldtiden. Haven er inddelt med koncentriske bede langs en pergola, som roserne slynger sig flot op ad. Har man ønske om at se den smukke have fra sin bedste side, anbefales det at besøge den i juni.

 

Læs også