Foto: Minh28397

Marselisborg Dyrehave i Aarhus

I Marselisborg Dyrehave kan du komme helt hen til både hjort, dådyr og vildsvin, når de går rundt blandt de besøgende. Haven er åben for offentligheden året rundt med gratis entre.

Besøg den idylliske have syd for Aarhus og pak gerne en madpakke med til både dig selv og dyrene.

 

Mød havens beboere

Haven er opkaldt efter Christian X's sommerresidens Marselisborg Slot, som ligger tæt på haven. Dyrehaven blev åbnet i 1932 og var oprindeligt tænkt som et sted, hvor byens borgere kunne komme og nyde naturen og dyrene i deres naturlige omgivelser.

Har man en madpakke med, bør man være opmærksom på, at havens beboere muligvis også kunne tænke sig en bid med. Både hjortene og dådyrene er nemlig vokset op blandt mennesker og er derfor ikke bange for at gå op til gæster, der går rundt med æbler eller gulerødder. Som regel anbefales det at man undlader at håndfodre, og i stedet kaster foder på afstand. Vildsvinene må ikke fodres af veterinære årsager. 

Har man ikke lyst til at komme helt tæt på, kan man sagtens observere dyrene i yderkanterne af flokkene, og mange slapper gerne af i ly af træernes skygger.

 

 

Sådan finder du vej

Marselisborg Dyrehave er nemt tilgængelig, hvad end man er på gåben eller cykel takket være de mange fine cykelstier, løberuter og stiforbindelser fra Aarhus midtby. Der er også parkeringsmuligheder foran hovedindgangen og langs hegnet, hvis du vælger at køre bil.

Du finder indgangen på Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg. 

Læs også