Photographer: © VisitKolding

Koldinghus: Jyllands sidste kongeborg

Besøg den gamle kongeborg i hjertet af Kolding og oplev landets største samling af sølv, internationale udstillinger, tårnfalkenes redekasser, fægtning i middelalderen og meget mere. Den tidligere fæstning er en af Sønderjyllands største perler, der hvert år tiltrækker et hav af kulturelle aktiviteter og internationale gæster.

Besøg Koldinghus og mærk den fortryllende atmosfære på Jyllands sidste kongeborg.

 

Ruinens genopstandelse

Koldinghus blev opført for mere end 700 år siden som værn mod Slesvig og er løbende blevet udvidet og ombygget frem til slotsbranden i 1808. Herfra var slottet henlagt som ruin, og med statsbankerotten i 1813 var en genopbygning af slottet udelukket. Det skulle først blive i 1892, at Koldinghus skulle finde rytmen, da det bland andet blev indrettet som museum med en omfattende restaurering, der også inkluderede en genopbygning af Kæmpetårnet. Restaureringen blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen grundet dens bevaring af ruinen som et historisk monument.

 

 

I dag er Koldinghus kunst- og kulturhistorisk museum, der årligt kan præsentere prisbelønnede særudstillinger fra hele verden. Besøgende kan også se frem til at opleve spændende aktiviteter i sommer- og vintersæsonen, udklædningsværksted og naturligvis også den skønne udsigt fra Kæmpetårnet over Kolding by.

Læs også