Photographer: © Daniel Villadsen

Historiecenter Dybbøl Banke: Slaget ved Dybbøl Mølle

Rejs tilbage til 1864 som soldat i skanserækken på Historiecenter Dybbøl Banke. Oplev krigen fra skyttegravene og hør kanonernes smæld under stormen på skansen, udforsk soldaterlejren og mød heltene, som holdt stand på hjemmefronten.

Tag familien med til en spændende dag med kanonaffyringer, kuglestøbning og pandekager i ly af Danmarks berømte slagmark.

 

Historiecenter Dybbøl Banke

Takket være breve og dagbøger bevaret fra både danske og preussiske soldater, kan man i Historiecenter Dybbøl Banke danne sig et billede af livet i 1864. Her fortæller soldater i uniformer om dagligdagen på skanserne, deres våben og affyrer kanonerne mod de tyske forposter.

Hop i en af de flotte autentiske uniformer, hjælp smeden med at støbe kugler til forladergeværerne og nedkæmp de stormende preussiske styrker. I soldaterbyen kan familien hæve moralen med madpakken eller en af de lækre hjemmebagte pandekager. Besøger man centret under ’1862-dage’ kan man både opleve og tage del i rekonstrueringen af kampen om Als som soldat eller civilist.

 

 

Historien om krigen i 1864

I februar 1864 indleder Preussen og Østrig krig mod Danmark som resultat af uenigheden om Slesvig og Holstens tilknytning til Det Tyske Forbund og Danmark. Den 7. april når de preussiske og østrigske styrker skanserne ved Dybbøl.

Den danske front var kun 2 km lang med løbegrave og enkelte fælder på slagmarken, hvilket skulle vise sig ikke at være et problem for den invaderende hær, der erobrede Dybbølstillingen d. 18. april. I timerne inden erobringen var Dybbøl offer for tunge bombarderinger og angrebet kostede 379 danske liv, 1.250 sårede, 646 savnede mens omkring 2.500 døde i fangenskab.

Læs også