Photographer: © H.C. Andersens Hus (2021) - Kengo Kuma. Fotograf: Mitch Wiesinger

H.C. Andersens Hus: Træd ind i et eventyrligt univers

I H.C. Andersens Hus venter et magisk univers af den verdensberømte forfatters fortryllende eventyr. Træd ind i barndomshjemmet og videre ned under jorden til de smukt visualiserede udstillinger vakt til live med lyd, lys og fantasi.

Besøg H.C. Andersens Hus og gå på opdagelse i værkerne, der har fængslet både børn og voksne verden over i mere end 135 år.

 

Det nye H.C. Andersens Hus

I 2021 åbnede dørene til det nye H.C. Andersens Hus for første gang. Museet er en interaktiv rejse gennem H.C. Andersens berømte eventyr med afrejse i barndomshjemmet på gadehjørnet af Bangs Boder i Odense og videre helt ned under jordens overflade. Her venter de mange nye installationer, der med en næsten magisk scenografi drager dig helt ind i H.C. Andersens univers.

Kunstnere fra hele verden har bidraget med fantastiske fortællinger, illustrationer, animation, lyd, film og skuespil for at skabe en komplet udstilling, der tager dig med gennem nationaldigterens liv, hans kunst og, ikke mindst, hans eventyr.

 

 

Eventyrlandet for de små og barnlige sjæle

I Ville Vau inviteres du til leg og kreativitet i H.C. Andersens ånd. Slip fantasien løs i det fortryllende Eventyrland og hop i rollen som Klods-Hans eller den standhaftige tinsoldat i de flotte kulisser.

Udover sit forfatterskab, var H.C Andersen var også kendt for sine flotte papirklip, som han ofte forærede sine bedårere. I Atelieret kan du selv gøre klippekunsten efter og skabe dine egne kunstværker med saks og papir.

 

Photographer: © H.C. Andersens Hus (2021) - Kengo Kuma. Fotograf: Mitch Wiesinger

Haven der voksede fra stikkelsbærbusken

Haven som blomstrer i hjertet af museet, skylder sin tilværelse til stikkelsbærbusken, der oprindeligt spirede i gården, da H.C. Andersen ikke var andet end søn af en skomager. I dag er den ensomme busk forvandlet til en farverig oase af frodige planter og blomster, der deles af snoede gange og plateauer. Det er en smuk forening liv og kunst.

 

Om H.C. Andersen

Ingen andre i danmarkshistorien har bidraget så meget til verdenskulturen, som den odenseanske forfatter og digter, H.C. Andersen. Med sine fortællinger tryllebandt han både voksne og små og gav dem værker, der spænder over eventyr for børn, noveller, digte og romaner.

Foruden sit forfatterskab var H.C. Andersen glad for at rejse, og han kan da også tilskrive sig det berømte citat ”At rejse er at leve”, som optrådte for første gang i hans selvbiografi ’Mit Livs Eventyr’. Men rejseglæden var aldrig større end hans længsel efter kærligheden, som, modsat udenlandsrejserne, aldrig blev nået.

Fra hans dagbøger tegner sig et billede af en person plaget af modsatrettede følelser, der på én gang pendulerede mellem modløshed og optimisme. De stridende tanker og følelser var han i stand til at omdanne til fantastiske værker, der selv over tidens store kløft stadig står som universelle historier om mennesker og livet. Til Danmark og verden efterlod H.C. Andersen sig et vidtspændende katalog, som i dag er blevet oversat til 145 sprog.

Læs også