Happy Halloween

Skrevet d. 11/10/2018
Halloween.. Kan du mærke uhyggen sprede sig? Inden længe er Danmark pyntet op til at skræmme livet af alle! Hekse, spøgelser og diverse monstre vil være at finde i gader og stræder, ses vi til de sjove og (u)hyggelige Horror Nights rundt om i landet?

Som kalenderen viser, nærmer vi os den 31. oktober og dermed den (u)hyggelige Allehelgensaften, Halloween! Traditionen tro pyntes hele landet op med græskar, flagermus, spøgelser, hekse osv. Alle mulige uhyggelige figurer og udstillinger opstilles, og flere steder i landet afholdes der “Horror nights” - hvor du bliver skræmt fra vid og sans af flot udklædte skræmmefolk.

Vi har samlet et lille uddrag over, hvilke begivenheder der sker i forbindelse med Halloween, i henholdsvis København, Odense, og Aalborg.

Halloween i København
I hovedstaden finder du både hyggelige og uhyggelige Halloween events, således der er noget for hele familien.

Frilandsmuseet inviterer til en lærerig dag. I kan gå på oplevelse i de gamle gader og stræder, hvor der gemmer sig en masse uhyggelige oplevelser blandt gårdene. Har I lyst til det skal være ekstra uhyggeligt, kan I tage med på den guidede tur i mørke og høre om de farlige væsner, man troede fandtes dengang. De ekstra modige kan fortsætte turen over i stalden, og høre om de spøgelser der huserer Frilandsmuseet den dag i dag - måske ser I Den Grå Mand!
Foretrækker I knap så meget spænding, kan I tage med på “trick or treat”-tur rundt i byen og få godter ved husene.
Arrangementet foregår og gennemføres udendørs uanset vejr.

Er I til mere rolig (u)hygge og dyreliv, så tag ind og se Københavns Zoo være pyntet op i bedste Halloween stil. Der er mange spændende aktiviteter for hele familien, som for eksempel at se isbjørne, flodheste, elefanter, bavianer og chimpanser blive fodret med græskar. Eller smag selv en lækker insektsnack, hør nattens dyrelyde og meget meget mere.

Tivoli byder selvfølgelig også på uhygge i år. Traditionen tro, kan du opleve det skræmmende Monsters Night Out, et optog der består af gengangere, zombier, kendte og frygtindgydende filmuhyrer og væsner. Optoget starter kl 18.

Er I på udkig efter en sjov Halloween aften kun for voksne, kan dette også findes flere steder i København.
I kan b.la. besøge Culture Box der igen i år forvandles til et hjemsøgt uhyggehus, hvor I kan danse med spøgelser og monstre. Aftenen byder på et stærk DJ-line up, så I kan give den gas til den fedeste techno i jeres skræmmende kostumer.

Halloween i Odense
Odense byder ligeledes på aktiviteter for hele familien samt kun for voksne.
Er du på udkig efter aktiviteter til hele familien, med børnene i centrum, bør I slå et smut forbi Bolbro Fællesværk.
Bolbro Fællesværk inviterer til gratis Halloweenfest d. 27 oktober. Her kan I opleve det uhyggelige spøgelseshus fyldt med monstre, spøgelser og zombier. Er I ikke klædt ud hjemmefra, er der mulighed for at blive det her, samtidig med en flot zombie sminkning.  Der serveres gratis orme-drinks og klamme madder i hekse-caféen, og begivenheden er gratis. Tilmelding er ikke nødvendigt, men for at sikre der er nok forfriskninger til alle, kan I tilmelde jer via deres Facebook side. Det kan du gøre ved at klikke her. 

Odense Zoo inviterer også indenfor til en Halloween pyntet have, græskar fodring og muligheden for andre (u)hyggelige oplevelser såsom at smage melorme og røre slanger. Endvidere kan du i disse uhyggelige dage tage på edderkoppejagt, besøge dyrekirkegården og det hjemsøgte zombiehus i Zoo. Helt ekstraordinært kan I også komme med på en tusmørketur i Zoo, hvor der åbnes op for områder, der normalt ikke er tilgængelige for gæster. Alt det og meget meget mere kan du opleve i Odense Zoo, og du kan købe dine billetter her.

Cirkus Flik-Flak er også med på Halloween bølgen og byder indenfor til et brag af en forestilling for børn i alle aldre. Forestillingen d. 29. oktober er underholdende og spækket med svævende skeletter, akrobattrolde og fantastiske hekse. Det koster kun 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne, billetterne kan du købe her.

Som en lille servicemeddelelse, vil vi gerne gøre jer opmærksomme på, at Europas største Halloween event, ikke finder sted i år, men først til februar 2019. Det er selvfølgelig de populære og berygtede Horrornights på Valdemars Slot i Svendborg der refereres til.

Har du ikke børn eller søger du noget Halloween (u)hygge kombineret med alkohol i Odense? Så er der masser af muligheder! Den 28. oktober spredes uhyggen ud gennem byens mange diskoteker og barer.

Tager du eksempelvis et smut for Heidi’s Bier Bar, er det klassiske Heidi’s-look skiftet ud med hekse- og zombie kostumer. Kommer du også udklædt, har du muligheden for at vinde en sjus eller en gratis Tuborg profil.

Den Brølende And (Anden) er til dig, der søger en Halloweenfest med et strejf af 80’erne! Her er Anden også pyntet op til Halloween og der gives våde præmier til de bedst udklædte!

Sidst men ikke mindst, inviterer The Australian Bar (Abar) til et hårrejsende event fyldt med gys, gru, konkurrencer og overraskelser hen over aftenen. Du kan med fordel starte din aften på Abar, da de åbner dørene til fribar i de lækre Isbjørne drinks og muligheden for at blive sminket i rigtig Halloween stil. Der vil være fotokonkurrence og dem der ser mest uhyggelige ud, vinder våde lækkerier til ganen!

Halloween i Aalborg
Tag med Aalborg Karneval og Skals Production når de inviterer til Halloweenfest i Aalborg.
Her kan du “skræmme livet af dine børn” når der inviteres indenfor til en dag med (u)hygge, gys og gru. I inviteres med ind i spøgelseshuset, hvor uhyggen stiger jo længere ind, man kommer. Alle ture er guidet, og bliver det for uhyggeligt er det muligt at forlade turen efter del af ruten.

De samme aktører har ligeledes lavet et Horror Night arrangement for voksne, hvor ideen er den samme som til børnene. Bare mere uhyggeligt! Der er mulighed for at købe øl og vand før og efter turen i spøgelseshuset, og der opfordres til I kommer udklædte.
Begge disse events foregår på Voerbjergvej 25, 9400 Nørresundby.

 

Husk på, at dette blot er et uddrag af begivenheder. Der findes mange flere i de store og små byer rundt omkring i landet. Vi håber du er blevet inspireret til, hvorledes du vil fejre Allehelgensaften i år!

 

 

Læs andre artikler