Apropro.dk

Hælspore? Sådan lindrer du smerterne

Fødderne spiller en afgørende rolle i de fleste menneskers hverdag, men det er først noget, du bliver rigtig opmærksom på, når fødderne gør problemer og derfor ikke kan bruges, som du plejer. Problemer med fødderne kan bl.a. opstå i form af hælspore, som kan give store smerter i hælen og gøre det umuligt at gå, som du plejer.

 

Hvis du oplever smerter i hælen, er der således stor risiko for, at du også lider af hælspore. Klik her hvis du vil vide mere eller læs med herunder.

 

Aflast din hæl

Hvis du har været ved lægen og fået konstateret hælspore, eller hvis du selv er blevet overbevist om, at der er hælspore på spil, er den bedste kur at aflaste dine hæle. Det er selvfølgelig ikke en mulighed for dig helt at stoppe med at gå, men du kan også komme langt ved at aflaste hælen med hælsporeindlæg eller svangstøtte.

 

Hælsporeindlæg og svangstøtter sørger for at aflaste din hæl, når du går, hvor de vil lindre smerten i det daglige.

 

Hvad er symptomer på hælspore?

Hvis du begynder at opleve smerter i hælen, er det en god idé at få undersøgt, om der er tale om hælspore. Nogle af de mest normale symptomer på hælspore er smerter på indersiden eller undersiden af hælen. Disse smerter vil typisk være størst, når du begynder at gå, mens smerten aftager, når du er blevet varm. Ofte vil smerterne dog vende tilbage senere, hvis du fortsætter med at gå.

 

Hælspore viser sig også i form af stivhed i hælen, når du står op, hvorfor det kan være helt umuligt at støtte på hælen om morgenen.

 

I de værste tilfælde vil hælspore betyde, at patienten oplever store smerter, så snart der lægges vægt på hælen. I alle tilfælde er det en god idé at gøre noget ved problemet med eksempelvis hælindlæg eller svangstøtte.

Læs også