Foto: Ajepbah | commons.wikimedia.org/wiki/User:Ajepbah

Gammel Estrup: Besøg Danmarks herregårdsmuseum

Gammel Estrup en herregård, der oprindeligt blev bygget i slutningen af ​​1300-tallet. Gennem århundrederne har Gammel Estrup fungeret som både bolig for adelen og et magtcentrum for regionen.

I dag fungerer det som et museum og tilbyder et unikt indblik i Danmarks historie og kultur. Museet har et bredt udvalg af udstillinger og aktiviteter, der dækker forskellige aspekter af områdets og Danmarks historie i middelalderen.

 

 

Livet på en herregård

På Gammel Estrup kan du få en autentisk oplevelse af livet på en herregård i forskellige perioder gennem historien. Besøgende kan udforske de smukke saloner, soveværelser og køkkener, der blev brugt af tidligere beboere på Gammel Estrup. De kan også besøge staldene, hvor gårdens heste blev gjort klar til rejser og arbejde på gården.

 

Kunst og kultur

Gammel Estrup har også en omfattende samling af kunst og kulturgoder fra herregårdens mange tidligere ejere. Museet har en imponerende samling af møbler, keramik og malerier, der kan spores helt tilbage til 1700-tallet. Derudover har museet en omfattende samling af værktøjer og landbrugsmaskiner, fra en tid hvor hesten var det mest avancerede køretøj i landbruget.

 

Arrangementer og aktiviteter

Museet tilbyder også en række spændende og lærerige arrangementer og aktiviteter for hele familien. Der er guidede ture, workshops og foredrag, der er åbne for alle. Besøgende kan også deltage i særlige begivenheder som jul på Gammel Estrup eller Halloween.

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er en unik og spændende attraktion, der er værd at besøge for alle, der er interesserede i dansk historie og kultur. Museet er åbent hele året rundt, og der er altid noget nyt at opdage og udforske. Så hvis du har mulighed for at besøge Djursland, bør du tage dig tid til at besøge Gammel Estrup.

Læs også