Foto: Simon Bierwald

Frilandsmuseet Hjerl Hede: Et glimt af Danmarks landlige fortid

Tag med på en tidsrejse tilbage i Danmarks landlige fortid på Frilandsmuseet Hjerl Hede! Museet er et vaskeægte levende museum med skuespillere, hvor I kan opleve traditionelt håndværk og landbrug fra forskellige perioder i Danmarks historie på tæt hold.

Med imponerende 60 hektar opdelt i fire dele, repræsenterer Frilandsmuseet Hjerl Hede en lille dansk købstad, landbrugsmiljøer, provinsby og arbejdspladser fra forskellige perioder i Danmarks industrihistorie. Et must-see for alle, der er nysgerrige på Danmarks historie og traditioner!

 

En tidsrejse tilbage til det gamle Danmark

Frilandsmuseet Hjerl Hede er en perle i det danske museumslandskab. Museet er beliggende i hjertet af Jylland, i nærheden af byen Vinderup, og strækker sig over en imponerende 60 hektar stor park. Frilandsmuseet Hjerl Hede er et levende museum, der giver besøgende en mulighed for at opleve Danmarks landlige fortid og traditionelle håndværk på tæt hold.

Museet blev grundlagt i 1930'erne, og siden da har det været en populær destination for både lokale og turister. Frilandsmuseet Hjerl Hede er ikke kun en samling af gamle bygninger og artefakter, men en levende fortælling om Danmarks landbrugs- og håndværkstraditioner. Museet er opdelt i fire zoner, der hver især repræsenterer forskellige perioder og temaer.

I museets købstad kan besøgende opleve en typisk dansk købstad fra det 19. århundrede med butikker, huse og en smedje. Købstad-zonen giver et indblik i det daglige liv i en købstad, og viser hvordan håndværkere og handelsfolk arbejdede og levede i det 19. århundrede.

 

 

Et smut videre ligger landbrugsdelen, hvor I træder ind i en række forskellige landbrugsmiljøer, der repræsenterer forskellige perioder i Danmarks landbrugshistorie. Fra en typisk dansk gård fra det 18. århundrede, til en stor landbrugsvirksomhed fra det 20. århundrede. Landbrug-zonen viser, hvordan landbruget har udviklet sig gennem tiden, og hvordan teknologien har påvirket landbrugsproduktionen.

I bydelen finder I en lille dansk provinsby fra det 19. århundrede, med en skole, et rådhus, et apotek og en kirke. Her får I indblik i det daglige liv i en dansk provinsby, og viser hvordan byerne har udviklet sig gennem tiden.

Den fjerde og sidste del af Frilandsmuseet Hjerl Hede er "Industrien". Her kan besøgende opleve en række forskellige arbejdspladser, der repræsenterer forskellige perioder i Danmarks industrihistorie. Fra en typisk dansk håndværksvirksomhed fra det 19. århundrede, til en stor industriel fabrik fra det 20. århundrede. Industri-zonen viser, hvordan industrien har påvirket samfundet og arbejdsmarkedet, og hvordan teknologien har påvirket industrien.

 

Nyd frokost på Skyttegaarden

Maden spises på museets egen restaurant, Skyttegaarden, hvor der serveres frokost, kaffe og dagens ret i hyggelige og autentiske omgivelser. På en varm sommerdag, kan man også nyde en af de lækre gammeldags isvafler, almindelige ispinde eller noget koldt at drikke.

Læs også