Photographer: © Kim Wyon

Dragsholm Slot: Selvforkælelse i historiske rammer

Der står mere end gourmetoplevelser på menuen, når turen går forbi Dragsholm Slot. Den 800-årige middelalderfæstning i Odsherred er udover michelinrestaurant og slotshotel først og fremmest en vigtig del af danmarkshistorien.

Besøg Dragsholm Slot og oplev det historiske slot fra sin smukkeste side.

 

Dragsholm Slotshotel

Skal hverdags jag skiftes ud med mere afslappende omgivelser, er et ophold på Dragsholm Slot det helt rigtige valg. Tag afsted på weekendtur eller endagsgetaway og nyd selvforkælelse af øverste skuffe. Som del af Relais & Châteaux tilbyder Dragsholm Slot en uovertruffen hoteloplevelse i en af de 41 charmerende og luksuriøse hotelværelser i det historiske slot.

Slottet har i sin lange levetid overlevet krige, invasioner, ombygninger og nedrivninger. Listen over ejere af Dragsholm inkluderer blandt andre Roskilde Bispestol, kongefamilien og Adelerslægten. I dag står Dragsholm som mindesmærke for Danmarks hektiske fortid som nordisk stormagt fra middelalderen og frem til renæssancen. I museet kan besøgende opleve levn fra nogle af slottets mange skæbnestunder, der giver et spændende indblik i livet i middelalderen.

 

 

Gourmetrestaurant og bistro

Under dit ophold på Dragsholm Slot bydes der velkommen til smagsoplevelser i absolut verdensklasse. Slottet drives som hotel med tre restauranter, der alle får råvarer fra egen baghave. Alle måltider serveres i slottes smukke rammer med udsigt til den omkringliggende natur.

Michelinrestauranten Dragsholm Slot Gourmet er inspireret af det nordiske køkken med sans for innovation og nytænkning. Det har blandt andet resulteret i flere internationale anerkendelser, der kårer restauranten som en af Skandinaviens mest innovative. Menuen sammensættes efter årstidens og lokalområdets råvarer, og spisende gæster kan se frem til et hav af unikke og overraskende smagsoplevelser.

Dragsholm Slot Bistro deler mange af de samme værdier som søsterrestauranten Dragsholm Slot Gourmet. Med et uformelt twist serveres sæsonens råvarer med omtanke for håndværk og kvalitet. Odsherred svulmer nemlig af fantastiske grøntsager og urter, der alle får indpas i bistroens retter.

Dragsholm Slot Madhus inviterer til frokost i afslappede rammer med højt til loftet. Her er der skøn udsigt til både slot og natur, og den nyrenoverede herskabsstald fra 1857 har også en charmerende gårdbutik med hjemmelavede specialiteter.

 

Læs også