Derfor foretrækker Københavnerne at bo i Frederiksberg

Dette indhold er sponsoreret

I en undersøgelse foretaget sidste efterår blandt folk bosiddende i København og yderområderne lød det, at flest Københavnerne drømmer om at komme til at bo i Frederiksberg. Den lille Københavner-enklave scorede højest i undersøgelsen, efterfulgt af Østerbro og Amager på 2. og 3. pladsen, hvor Bispebjerg, Husum og Vanløse scorede lavest. Men hvad er det, som gør, at lige netop Frederiksberg er så populær blandt Københavnerne?

En stille storby

Frederiksberg ligger midt inde i København som en enklave, men alligevel er det nemt at glemme, at Frederiksberg er en storby, når man bor der. Bydelen har nemlig en markant anderledes byplanlægning med fokus på mange grønne og stille områder, som får Frederiksberg til at ligne en forstad til forveksling. Frederiksberg har også historisk set været et sted, hvor kun de rige og mere velhavende har boet. Sådan er det dog ikke længere, hvor det i dag godt kan lade sig gøre at finde studiebolig på Frederiksberg, uden at skulle betale ekstra for det.

I centrum uden helt at være det

Bor du på Frederiksberg, er du tæt på alt der sker i København. Hvad end du er på cykel eller foretrækker den offentlige transport, kan du på ingen tid finde din vej ned til det centrale København, hvor både nattelivet og oplevelserne er lidt vildere. Som bosiddende på Frederiksberg opnår du altså fordelene ved både forstaden og indre by, hvilket er en af de mange grunde til, at byen er populær for folk i alle aldre - ung som gammel.

Kulturel centrum

Som bosiddende på Frederiksberg, behøver du dog ikke at tage toget til København, hvis du gerne vil underholdes. På Frederiksberg finder du således mange kulturelle tilbud, ligesom at der også er gode muligheder for at dyrke idræt, shoppe, sidde på cafe eller hygge sig i en af kommunens mange grønne områder og parker. Hvad end du er til sport eller kunst, storby eller forstad - så har Frederiksberg det hele.

Er det muligt at finde noget på Frederiksberg for et mindre budget?

Selvom der er kommet flere studieboliger og almene boliger på Frederiksberg de senere år, er det bestemt et af de dyre områder af København at bo i. Vil du ind på boligmarkedet eller finde en god lejlighed på Frederiksberg, kræver det derfor stadig en god stor pose penge eller en god portion held. Frederiksberg er yderst attraktiv, og et område hvor mange står på ventelisten til boliger i årevis, i særligt de mere eftertragtede og dyre dele af byen.

Læs også