Fotograf: Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus: En spændende tidsrejse gennem Danmark

I Den Gamle By i Aarhus får du danmarkshistorien helt ind på kroppen. Her venter et møde med rumlende hestevogne, den industrielle revolution og velfærdssamfundets fødsel i et levende museum med autentiske skuespillere og livagtige udstillinger om livet i købstaden.

Tag familien med til et besøg i Den Gamle By og oplev livet i den danske storby mellem det 17. århundrede og frem til starten af det 20. århundrede.

 

 

Træd ind i historiebøgerne

Hvordan så livet ud som fattig skomager i det 18. århundrede? Det er blandt andet noget, man kan få svar på i den ældste del af Den Gamle By. Museet er nemlig fordelt over tre perioder af dansk storbyhistorie med start i 17-1800-tallet. Her er der ingen cementveje, gadelamper eller biler, og det er nemt at leve sig ind i de livstro kulisser. I Lille Rosengården kan du eksempelvis opleve de ydmyge kår hos den fattige håndværkerfamilie, som står i stor kontrast til den prægtige Møntmestergård, hvor lysekroner og gobeliner udsmykker de store sale.

 

Fotograf: Den Gamle By

Tag turen videre små to århundrede frem i tiden og oplev den industrielle revolution i 1920’ernes Danmark. Det gamle bindeværk er blevet erstattet af stærke mursten, telefontråde hænger over fortovet og nye automobiler fra Ford og Citroen kan ses fra gaden gennem de store glaspartier hos motorkompagniet. Du kan også besøge Isenkræmmer S. P. Jepsen i sin butik og købe toiletpapir på rulle, hvilket før slutningen af 1800-tallet ikke var muligt.

 

Fotograf: Den Gamle By

I den nyeste del af byen træder du ind i et af 1970’ernes nye farverige kvarterer, hvor du kan genopleve fødslen af det moderne velfærdssamfund, frisind og kvindefrigørelse. Her venter en helt unik tidslomme med lejligheder for børnefamilien, hippiebevægelsens kollektiv, den pædagogiske børnehave, kædedrevne hjørnebutikker og baggårdsværksteder. De mange hjem og erhverv er fuldt møbleret med originale møbler og forbundet af telefoner, der lader dig ringe rundt mellem udstillingerne i rollen som beboer i Havnegade.

De tre dele af Den Gamle By i Aarhus bliver løbende opdateret gennem året, og der venter mange spændende historier uanset, hvornår du vælger at besøge.

Læs også