Photographer: © EHRENBERG Kommunikation

De 5 bedste badehoteller i Jylland

Et romantisk getaway på badehotel kan kurere både stress og jag. Weekendopholdet kan planlægges året rundt, hvad end man ønsker at se solnedgangen fra kurveliggestol om sommeren eller under en lun dyne i de hyggelige vintermåneder.

Hos Discover Denmark har vi samlet fastlandets absolut bedste og idylliske badehoteller, så I ved hvor kursen skal gå, næste gang hverdagen bliver lidt for støjende.

 

Hjerting Badehotel

Få meter fra den fine sandstrand ved Vadehavet står Hjerting Badehotel og spejder over Skallingen. Med gourmetrestaurant og strandværelser kan besøgende se frem til meget mere end blot frisk havluft og sand mellem tæerne.

I mere end 100 år har hotellet opvartet gæster til overnatning og spisning i idylliske omgivelser og bag den hvide facade gemmer sig weekendafslapning tæt ved havet med udsigt til både Fanø og Langli. Værelserne er holdt i klassisk badehotelstil, hvor lys og liv spreder sig lystigt i romantikkens navn.

 

Ruths Hotel

I hjertet af Skagen venter Ruths Badehotel med 56 værelser fordelt over fem separate bygninger – hver med deres egne særlige træk og karakter. De skønne værelser danner ramme om et ophold med forkælelse og velvære for øje, og tager man en kort tur ned gennem lobbyen, fortsætter wellness-oplevelsen med franskinspirerede anretninger i udestuens stemningsfyldte brasserie.

Ruths Badehotel giver også rum til afslapning i sauna, dampbad, træningsfaciliteter og det opvarmede terapibassin.

 

 

Gilleleje Badehotel

Fra tredje og øverste etage på Gilleleje Badehotel rækker øjet helt over Øresund og videre til Sverige. Det kalkhvide hotel hviler smukt på en klint få meter fra vandkanten og står som kulisse for et weekendophold i romantisk idyl. Med nyligt opførte ferieboliger og strandværelser bydes der ind til dage med ro og tid til hinanden.

Wellnessopholdet fuldendes iklædt tyrkisk hamam under den korte tur ned til badeafdelingen, hvor der er rig mulighed for skønhedsbehandlinger, massage, jacuzzi og afslapning. I Spisesalen fortsætter wellnesseventyret med a la carte menu inspireret af både det danske og franske køkken.

 

Ballebro Færgekro

Gudeskønne Ballebro Færgekro stråler flot fra sin rede ved fjorden. Her mødes gæster af udsigten til Nordals inden de træder ind i det charmerende badehotel, der med sin rapsgule facade og hvidmalede gevind sender tanker til det gamle Skagen.

I den smukke pavillon serverer restauranten morgen, middag og aften med garanti for friske råvarer og fantastisk atmosfære i ly af de elegante glaspartier, der omgiver hele badehotellet. Fra restaurant og videre til de blot 11 værelser er der budt ind til afslapning og ro langt fra hverdagens larm.

 

Knudhule Badehotel

Gemt i det bølgende Søhøjland ligger Knudhule Badehotel med udsigt til Himmelbjerget og den skønne omkringliggende natur. Her inviteres til forkælelse for alle sanserne i wellness og restaurant i det hyggelige badehotel med rødder helt tilbage til 1936. Gæster kan vælge at overnatte i tre forskellige værelsestyper, hvorfra weekenden eller ferien kan nydes omgivet af den østjyske vildmark.

Fra badehotellets hovedbygning med udsigt til Knudsø serverer Gastronomisk Institut sæsonens råvarer i deres næsten kunstnerisk simple men smagfulde retter. Inspirationen er hele Europa, tilgangen er enkel og maden er fantastisk.

Læs også