Photographer: © Jacob Lisbygd

Danske jordbær: 16 steder du kan plukke jordbær i Danmark

Klar til at smage på Danmarks mest fortryllende sommerhemmelighed? Jordbærsæsonen er over os, og danske jordbær er simpelthen uimodståelige! Faktisk hører danske jordbær til blandt verdenseliten for deres enestående smag og friskhed.

Vi har samlet de bedste steder i Danmark, hvor du kan plukke dine egne jordbær direkte fra marken.

 

Hvor finder man de bedste jordbær?

Plukselv og lokale gårdbutikker er den bedste måde at finde de bedste friske jordbær. Her er du garanteret friske jordbær direkte fra marken, og her kan du selv vælge de største, rødeste og saftigste bær. Typisk køber man adgang til jordbærmarkerne, så man kan få lov til at gå rundt og plukke.

Jo tidligere du kommer, desto større er chancen for at få fingrene i de bedste bær, og husk at tjekke vejrudsigten, da de fleste marker ikke er beskyttet mod den danske sommer!

Her er nogle af vores yndlings plukselvmarker og gårdbutikker i Danmark:

 

Jylland:

 

Fyn:

 

Sjælland:

Nu kan du finde en destination tæt på dig og glæde dig til at opleve de bedste danske jordbær. God fornøjelse med jordbærplukningen!

 

 

Hvorfor er jordbær i Danmark gode?

Uanset om vi nyder dem med sukker, vaniljecreme eller for sig selv, så er danske jordbær bare de bedste – men hvorfor er de egentligt det?

Svaret er ikke helt så dramatisk, som man kunne tro, og det handler faktisk mest om transporttiden. Mens andre jordbær må gennemgå lange transporttider, får du i Danmark jordbær, der er plukket og leveret inden for blot én dag. Dette betyder, at jordbærrene er friske og ikke har været igennem langvarig transport eller oplagring, hvilket bevarer deres naturlige smag og kvalitet.

Udenlandske jordbær skal transporteres længere fra marker til supermarkeder, og derfor skal sorten være hårdere, så de kan modstå transporten uden at blive mast. Det giver dem en vis syrlighed, som de danske jordbær ikke har.

Læs også