Photographer: © Robin Skjoldborg

Danske Bib Gourmand restauranter

Bib Gourmand er en hæder, som hvert år uddeles af Michelin til restauranter, der tilbyder ekstraordinære madoplevelser til overkommelige priser. Prisen skal ikke ses som en trøstepræmie mod den eftertragtede Michelinstjerne, men som et kvalitetsstempel for værdisøgende restaurantgæster på udkig efter gode tilbud.

Hos Discover Denmark finder du vores oversigt over nogle af landets bedste Bib Gourmand-restauranter.

 

Restaurant Pondus

Den lille rustikke bistro ved Åboulevarden i Aarhus emmer af atmosfære og charme. De afslappede rammer kunne sagtens gå sig som et parisisk brasserie, og de autentiske omgivelser suppleres med farverige økologiske retter med lokale friske råvarer i sæson.

Med udsigt til åen er der rigelig mulighed for at nyde maden udendørs til lyden af de summende forbipasserende om sommeren. Menuen er a la carte med en hovedsagelig økologisk vinmenu.

 

Restaurant Møf

På Møf er madkærligheden til at mærke fra øjeblikket man sætter fod i den nordiskinspirerede restaurant på Vesterbro Torv i Aarhus. Bed om en plads ved madbaren og se kokkene tilberede dine retter i det åbne køkken. Møf stråler af personlighed og klassisk hygge med sin nordiske inspiration, der både har fundet vej til indretning og menu.

Den varierende a la carte menu er spækket med unikke gastronomiske påfund, der hurtigt forklarer, hvorfor Møf blevet et hit blandt de aarhusianske gastrofans. Vinkortet er bygget op omkring små lokale vinproducenter med økologiske druer.

 

 

anx

Som en af Danmarks ubestridt bedste smørrebrødsrestauranter serverer anx klassiske håndmadder og højt belagte med raffineret præcision. Fra sin lokation ved annekset Restaurant Frederikshøj serverer anx sofistikeret smørrebrød med respekt for tradition og en samtidig klar vision om at videreudvikle de danske frokostfavoritter.

anx er ikke kun smørrebrødsforretning og tilbyder også andre danske klassikere som panerede fiskefileter og tarteletter.

 

Marv & Ben

Langs den smalle sidegade Snaregade i Indre By i København ligger den charmerende nordiske restaurant, Marv & Ben. Her er der dømt hygge i hjemlige omgivelser, restauranten er nemlig fordelt i en lejlighed på to etager. Menuen er sæsonpræget med lokale og friske råvarer, som efterhånden er blevet ét med det nordiske køkken.

Vinkortet domineres af økologiske vine fra små producenter og inkluderer både naturvine og konventionelle klassiske vine.

 

Pluto

Skru ned for tempoet og fordyb dig i Plutos smagfulde genistreger i deres rustikke lokaler på Borgergade tæt ved Kongens Have i København. I bedste SoHo-stil har Pluto ladet sig inspirere af det rå look med udsatte betonvægge og tunge møbler, mens menuen i modsætning mærkes af et langt mere elegant og farverigt gastronomisk udtryk.

Vinkortet er en klassisk god blanding af franske producenter. I cocktailbaren er der også udsigt til efterret med restaurantens egne påfund.

 

Restaurant Hærværk

Lad dig forføre af den romantiske madfilosofi hos Hærværk, der lader sæson afgøre menuen. Bag de polerede ruder i Frederiks Allé i Aarhus serveres økologiske mesterværker fra nogle af byens mest talentfulde kokke. Smagen er kraftig, stemningen er livlig og humøret er højt.

Der inviteres til en madoplevelse, som man måske ikke selv ville have valgt, men som man helt sikkert vil elske.

 

Restaurant Anarki

Anarki har hele verden som sit køkken og lader sig ikke indsnævre af stilarter eller råvarer. Den foranderlige menu låner sin inspiration fra sæsonens grønt og vildt, og de lækre anretninger eksploderer af smag som godbidder af ren nydelse.

Samme kærlighed er også kastet mod vinkortet, der tydeligt håndteres af kendere. Slip tøjlerne og lad tjeneren vælge sammensætningen for aftenen.

 

Restaurant Barabba

Når du træder ind i Barabba, er du ikke længere i Store Kongensgade i København. Den populære restaurant er helhjertet italiensk med alt, hvad der hører til og serverer klassiske retter a la mode. Her er der noget for puristerne og de, der ønsker en menu med et par overraskelser hen ad vejen – der tilbydes nemlig både en traditionel og en moderne menu.

Som vanen er for at spise efter klokken 20.00 i moderlandet, holder køkkenet åbent til sent om aftenen.

Læs også