Black Friday Guide

Vi har lavet en guide til dig, så du kan få det optimale ud af din Black Friday!

Black Friday, endnu et fantastisk amerikansk fænomen, vi danskere har taget til os med åbne arme. Begivenheden blev introduceret i Danmark tilbage i 2013 og har sidenhen øget væksten i de danske butikker på selve dagen, dette såvel online som fysiske butikker. Der hersker ingen tvivl om, at Black Friday er kommet til Danmark for at blive!

Og hvorfor skulle den egentlig ikke også det? Det er jo helt perfekt med en shoppedag spækfyldt med gode tilbud lige op til jul! Landets butikker tilbyder gerne mellem 10-30% på alle produkter i butikkerne, så hvorfor ikke spare lidt penge på jule- og adventsgaverne, eller noget selvforkælelse? Er du på udkig efter elektronik, beauty-produkter eller tøj, bør du overveje om du skal lægge en slagplan for din shoppetur, det er nemlig disse varer der er ekstra rift om til Black Friday.

Hvert år sætter Black Friday nye salgsrekorder, og i 2017 satte vi ny dansk rekord og købte for 2,1 mia. kr.!
I 2018 falder Black Friday den 23. november og i 2019 den 29. november, hvad mon rekorden bliver til den tid?

Få det optimale ud af Black Friday
Den interne konkurrence, om de bedste rabatter, blandt byens butikker, sikrer dig en masse gode tilbud til yderst fordelagtige priser. Hvorfor det kan være en god idé at forberede dig og, som tidligere nævnt, lægge en indkøbsstrategi. Søger du varer med ekstra stor efterspørgsel, bør du vurdere, om det er muligt for dig at komme tidligt på dagen, da du ellers risikerer, at der er udsolgt.
Nogle butikker kører med time-bestemte tilbud, så det er også værd at være opmærksom på, om det er et heldagstilbud eller timetilbud.
Mange butikker holder ligeledes nogle tilbud hemmelige indtil selve dagen, eller lancerer nye på dagen, så det er ligeledes fordelagtigt for at dig at holde øje med relevante tilbud på dagen.

Gå strategisk til værks!
Grundet ovenstående, kan det altså betale sig at være godt forberedt for at få det mest optimale ud af landets største shoppedag!  
Måden, hvorpå du forbereder dig bedst, vil efter vores anbefaling være at være ude et par dage i forvejen og holde øje med de butikker, du regner med at besøge fysisk eller online.
Mange butikker vælger at offentliggøre nogle eller alle deres Black Friday tilbud et par dage forud, således du ved, hvad du kan spare. De mange gode rabatter hører selvsagt til et stort udvalg af produkter, hvorfor det kan være en fordel, at udvælge de produkter, du skal købe på forhånd.

For at hjælpe dig med at skabe et overblik over de bedste produkter, rabatter og butikker, og derved få det optimale ud af Black Friday, er vores anbefaling følgende:

  1. Identificér hvilke produkter du ønsker at købe - og dermed hvilke butikker der fører disse
  2. Udarbejd en liste over dine ønskede produkter
  3. Udarbejd en liste over de forskellige butikkers rabatter på det givne produkt
  4. Udvælg 1-3 butikker med det bedste tilbud

Butikken med det bedste produkt og den bedste rabat, er startstedet for din Black Friday! Du kan lave en sådan oversigt over alle produkter, du skal have fingrene i på Black Friday.
Herved har du en strategisk tilgang til din shopping, som kan spare dig for meget tid og besvær (husk på hvor mange mennesker der er i byen denne dag), da chancen for at gå forgæves formindskes.

Du kan med fordel anvende Black Friday Denmark som din guide til dagen, som netop er en side, der forsøger at hjælpe forbrugere som dig til at skabe et overblik over rabatter og butikker. Du kan se mere om Black Friday og komme ind på siden ved at klikke her.

Det sidste du bør overveje i forbindelse med din planlægning er, hvor eftertragtede, de produkter du ønsker at få fingrene i, er.  
Mange danskere tager fri på Black Friday, netop for ikke at glippe de gode tilbud. Du bør overveje, om det også er nødvendigt for dig. Hav dog med i dine overvejelser, at tilbuddene gælder såvel online som i butikker, og mange tilbud starter allerede kl. 00.00, så måske du kan nå at købe det der?

Vi håber du finder vores lille guide behjælpelig, pas på hinanden derude! Du ønskes happy hunting samt held på dagen!

Læs også