Photographer: © Frame & Work

Bedste bagerier i Aarhus: 5 du skal besøge i 2023

Godt bagværk og Aarhus går hånd i hånd, og efterhånden kan du ikke gå ned ad en sidegade uden at dufte nybagte boller fra det sidste nye surdejsbageri i midtbyen. Derfor har vi sat os for at finde byens absolut bedste bagerier til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.

Hvad end du er hjemmebagt konditor på jagt efter inspiration eller bare leder efter dit nye stamsted at købe brød, finder du her de bedste bagerier i Smilets By, Aarhus. Vær opmærksom på at listen ikke er prioriteret.

 

Jumbo Bakery

Jumbo Bakery er kendt for sine fantastiske surdejsbrød, men det er ikke ensbetydende med, at deres kager ikke er et besøg værd i sig selv – det er de! Med et sæsonbestemt udvalg finder du altid nye og spændende kreationer på menuen, der blandt andet inkluderer de ekstrastore og ekstremt populære kanelgifler.

Kom tidligt for det største udvalg – går du glip af en af de søde kardemommesnurrer lavet på surdej, vil du sparke dig selv over skinnen. Du kan besøge Jumbo Bakery i Ankersgade og Mindet i Aarhus. Begge bagerier har en hyggelig café, hvor du kan nyde de nykøbte godter i hyggelige rammer.

 

Åbningstider:

Mandag - fredag: 07.30-17.00

Lørdag - søndag: 08.00-17.00

Adresse:

Mindet 4d, 8000 Aarhus

Ankersgade 12c, 8000 Aarhus

 

La Cabra

Den lille bager fra Latinerkvarteret har i den grad haft vokseværk. Med butikker i New York, Bangkok og Dubai har La Cabra for alvor slået sig ned blandt verdenseliten. Besøger du Graven 20, finder du stadig det første bageri, hvor det hele begyndte. Her serveres hjemmebrygget kaffe med bønner, der ristes in-house af et barista-team med seriøs kaffeviden.

Men kaffe er ikke den eneste specialitet hos den aarhusianske bager. Er det din første gang hos La Cabra, må du ikke gå hjem uden en af deres kardemommesnurrer med i posen. De snaskede lækkerbidder har skabt overskrifter i hele verden, og det er ikke svært at se hvorfor. Hemmeligheden skal findes i den grønne kardemomme, som væves nænsomt ind i dejen sammen med remoncen. Resultatet er et let og sprødt ydre efterfulgt af en snasket midte med masser af bid i – det kan vi lide!

 

Åbningstider:

Mandag – lørdag: 07.00 – 18.00

Søndag: 07.00 – 17.00

Adresse:

Graven 20, 8000 Aarhus

Borggade 4F, 8000 Aarhus

 

Briançon

Intet morgenbord burde være foruden brød fra Briançon. Beliggende ved Åboulevarden ikke langt fra centrum kan gæster se frem til gyldenbagt bagværk fra stenovn i byens førende champagnebager. Her nørdes der i bæredygtige råvarer, hvor der på ingen måder gås på kompromis med smag eller kvalitet. Og så kan du også opleve deres store udvalg af champagner, der også sælges i butikken.

Passionen for bagværket kan hurtigt smages i de koldthævede surdejsbrød, der pryder udstillingsvinduet ved åen. Lægger du vej forbi Briançon skal du selvfølgelig prøve det langtidshævede landbrød og byens bedste croissant bagt på smør eller med chokolade.

 

Åbningstider:

Mandag – torsdag: 7.00 - 16.30

Fredag: 7.00 - 17.00

Lørdag - søndag: 7.00 - 16.00

Adresse:

Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

 

 

MOR ANNA

Længe før du træder ind i det hyggelige bageri i Mejlgade, vil du blive du mødt af en varm duft af nybagt brød, der sniger sig helt ud til gaden. Hos Mor Anna er den vigtigste ingrediens en passion for håndværket og en dyb kærlighed for gode råvarer. Det kan smages i de lækre hindbærsnitter, som smøres med hjemmelavet hindbærmarmelade, og de frisksmurte sandwich med hjemmelavet rullepølse.

MOR ANNA er både et bageri og en deli, og kigger du forbi ved frokosttid, er der ingen undskyldning for ikke at prøve deres sandwich med tunsalat, myntemarineret agurk og avocadomos serveret på en robust maltbolle. En klar favorit til kaffebordet må være rabarbertærten; en frisk og sød mundfuld af rendyrket sommer.

 

Åbningstider:

Mandag – fredag: 07.00 – 18.00

Lørdag: 08.00 – 16.00

Søndag: 08.00 – 16.00

Adresse:

Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

 

DavidBreadHead

Selv på en tilfældig hverdag med dårligt vejr, vil der være fyldt hos DavidBreadHead. Heldigvis er ventetiden det værd. Her er specialiteten surdejsbrød, der faktisk lagde grund for forretningen, da David Milberg i sin tid startede det første mikrobageri under nedlukningen.

Der er sket meget siden da, og i dag er det lille mikrobageri blevet til en kæde af bagerier i Aarhus. Besøger du DavidBreadHead Baking Studio eller caféen i Ny Munkegade, er det et krav, at du prøver pistaciesneglene, der kun bliver bedre af en kort tur i ovnen derhjemme.

 

Åbningstider:

Mandag - fredag: 07:15-18.00

Lørdag: 08:30-18.00

Søndag: 08:30-16:30

Adresse:

J.M. Mørks Gade 7, Aarhus C

Ny Munkegade 4B, Aarhus C

Læs også