Photographer: © Insights Unspoken at flickr.com

Antikmuseet: Tag på rejse gennem oldtidens største imperier og dynastier

Stå ansigt til ansigt med oldtidens største skulpturer. Antikmuseet er et gratis museum ved Aarhus Universitet med afstøbninger, antikviteter og mønter fra middelhavsområdets vidt omspændte historie.

Besøg Antikmuseet og tag på en spændende rejse gennem tidens storslåede imperier og dynastier fra den tidlige bronzealder og frem til den senere romerske kejsertid.

 

Samlingerne på Antikmuseet

På museets to etager udspiller sig historier fra middelhavslandenes oldgamle kulturer: om romerske kejsere, græske kunstnere og ægyptiske mumier. Samlingen omfatter hele 4.000 antikvariske fund, hvoraf de ældste kan spores helt tilbage til år 3.000 f.Kr. i det gamle Ægypten og frem til Romerrigets fald omkring 400-tallet e.Kr. Den fortæller om riger i deres storhedstid, deres blodige krige og, ikke mindst, religionen, som i oldtiden havde en altoverskyggende indflydelse på livet.

Afstøbningssamlingen består af mere end 500 gipsafstøbninger af tidens største skulpturer fra den græske og romerske guldalder. De reproducerede skulpturer er udstillet i fuld størrelse på linje med deres originale modparter og giver en unik oplevelse af kunstværkernes formfuldendthed.

Læs mere om Antikmuseet ved Aarhus Universitet her.

Læs også