Vestjyske fødevarefestivaler 2019

Skrevet d. 03/04/2019
Vær med til at fejre Fiskens dag i Hvide sande, Smag på Thy eller kom til fødevaremarked ved Skjern Enge – mulighederne er mange hele året for en lokal og særegen madoplevelse langs den jyske vestkyst.

Restaurantscenen i København er både kendt og nyskabende, og det Ny Nordiske Køkken har ramt lige ind i en tendens og et behov. Essensen af Det Ny Nordiske Køkken er primært at bruge de ressourcer, der er tilgængelige i det nordiske spisekammer. Årstidens grøntsager, lokalt fangede fisk, friske råvarer – ofte med fokus på bæredygtighed. Og gerne med en fortælling tilknyttet, hvilket er medvirkende til, at vi knytter os til maden på en ny måde. Den form for autenticitet tiltaler et stigende antal gastroturister, som besøger forskellige områder i Danmark.

Unikke fødevareoplevelser på Vestkysten
For også uden for København har man opfanget de nye tendenser, hvor gastronomi og spiseoplevelser er i høj kurs. I projektet ”Vestkystens Kultur -og Fødevareoplevelser”, igangsat af Partnerskab for Vestkystturisme, er der fokus på at styrke fortællingen om Vestkystens fødevareoplevelser – både som samlet vestkystfortælling samt kystens lokale, særegne fødevareoplevelser, med udgangspunkt i 15 udvalgte hotspots. I den forbindelse har man oprettet en årstidsbestemt oversigt over fødevarefestivaler og events langs den jyske vestkyst.

De lokale fødevarefestivaler er således godt i tråd med Det Ny Nordiske Køkken med dets fokus på respekten for sæsonerne og den regionale madkultur, på nærvær og at spise friskt.

Kom og oplev stemningen, nyd de dejlige omgivelser og få en unik oplevelse på Vestkystens mange fødevarefestivaler:

FORÅR mar-apr-maj:

-          Sildefestival, Hvide Sande (april)

-          Årets sild, Hirtshals (april)

-          Sildens dag, Thorsminde (april)

-          Vesterhavskøkken, Henne og Blåvand (maj)

-          Åben Havn, Hvide Sande (maj)

-          Dabse Dag, Hvide Sande (maj)

-          Fødevarefestival, Filsø (pinse)

 

SOMMER jun-jul-aug

-          Råvaremarked, Blokhus (jun-aug)

-          Lammefestival, Sydvestjylland (juni)

-          Smag på Thy, Thisted (juni)

-          Fiskens dag, Thorsminde (juni)

-          Local Food Days, Henne & Blåvand (juni)

-          Fiskeauktion, Thorsminde & Thyborøn (jun-aug / jul-aug)

-          Fødevarefestival, Nr. Vosborg (juli)

-          Fiskefestival, Hirtshals (august)

-          Haw Daw, Hanstholm (august)

-          Fødevaremarked, Skjern Enge (august)

-          Rejefestival, Hvide Sande (august) 

-          Fiskedag, Thyborøn (august)

-          Havfisker Cup, Thorsminde (august)

-          Varde Å Dag, Varde Ådal (august)

 

EFTERÅR sept-okt-nov:

-          Fiskeauktion, Hvide Sande & Stenbjerg (jul-okt / oktober)

-          Molefestival, Løkken (september)

-          Krabbefestival, Lemvig (september)

-          Svampeuge, Sydvestjylland (september)

-          Smag på marsken, Tøndermarsken (september)

-          Krondyrfestival, Sydvestjylland (sept–okt)

-          Østersfestival, Fanø (oktober)

-          Fiskens dag, Hvide Sande (oktober)

-          Fødevarefestival, Hvide Sande (oktober)

-          Oyster Trophy Week, Limfjorden / Vadehavet (oktober)

-          Bæredygtighedsfestival, Slette- / Thorupstrand (efterårsferie)

-          Efterårsmarked, Bovbjerg Fyr (oktober)

 

 

Kilder:  Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser, Partnerskab for Vestkystturisme.

VisitDenmark https://www.visitdenmark.dk/da/analyse/madoplevelser-paa-ferien-i-danmark

VisitCopenhagen https://www.visitcopenhagen.dk/da/kobenhavn/det-danske-koekken

Læs andre artikler